Home > General > El novembre comença amb bon peu als mercats europeus

El novembre comença amb bon peu als mercats europeus

05/11/2019

Les notícies sobre l’apropament de postures respecte a l’assoliment de la fase 1 de l’acord comercial entre les dues potències econòmiques mundials ha estat el principal impulsor positiu per començar el novembre als selectius de renda variable europea. Aquesta bonança s’ha estès a l’altra banda de l’Atlàntic, on dos dels selectius de Wall Street, com són l’S&P-500 i el Dow Jones, se situaven a nivells màxims històrics intradia poca estona després d’iniciar la sessió americana. En clau europea, s’han presentat una bateria de PMI manufacturers al Vell Continent, en què en lectura general s’ha millorat respecte a les expectatives que de després de l’última lectura, tot i que els resultats segueixen sent dèbils. L’IBEX-35 va aconseguir concloure la sessió amb apreciacions del 0,95%, impulsat en gran manera per la bona jornada del sector bancari i també del sector dels materials, on Acerinox presentava resultats positius per al mercat, que estava acompanyat per l’altra companyia productora d’acer, Arcelormittal, que veien com tancaven la sessió amb notables pujades pel possible acord entre els EUA i la Xina. L’Eurostoxx-50, representatiu dels mercats europeus, finalitzava la sessió amb apreciacions superiors a l’1%, per situar-se a nivells de 3.665 punts. Mentrestant, en el mercat de divises no s’aprecien gaires canvis respecte al tipus de canvi eurodòlar, que a tancament de la sessió europea fluctuava a nivells d’1,1145.

Categories: General Tags: