Home > General > Halloween espanta els mercats

Halloween espanta els mercats

01/11/2019

Jerome Powell, president de la Reserva Federal, va rebaixar els tipus d’interès en 25 punts bàsics en el rang de 1,5-1,75%. A més a més, de la baixada de tipus, que ja estava gairebé descomptada als mercats, el que va destacar va ser el to en què es va dur a terme el discurs, que va rebaixar els ànims de possibles rebaixes de tipus addicionals fins a final d’any. Aquestes notícies ajudaven a assolir nous màxims històrics a l’S&P-500 després de la compareixença de Powell. En clau americana, arribaven noves notícies sobre la guerra comercial, ja que portaveus xilens avisaven que no es podria dur a terme la reunió en què participarien ambdues potències mundials, on s’esperava que podrien acabar de tancar la fase 1 de l’acord comercial. A més a més, des de Bloomberg es va publicar una notícia en què es mencionava que els funcionaris xinesos no estarien disposats a cedir en alguns temes que qualifiquen de molt importants, tot i que es pugui arribar a algun petit acord a curt termini, per tant, un acord comercial total entre ambdues economies encara quedaria bastant lluny. Aquestes notícies refredaven el mercat i propiciaven una caiguda generalitzada als selectius del Vell Continent. La tendència baixista s’apoderava també dels mercats americans al tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: