Home > General > Powell compareix públicament al capdavant de la Fed

Powell compareix públicament al capdavant de la Fed

31/10/2019

La Reserva Federal Americana (Fed) torna a prendre protagonisme pel que fa a l’interès dels inversors. Les probabilitats d’una baixada de tipus d’interès de 25 pbs està descomptada al mercat i els focus estaran situats en el discurs de Jerome Powell, president de la Fed, i en els futurs moviments que es puguin arribar a dur a terme, en cas que el deixi entreveure. Pel que fa a les dades trimestrals del PIB dels Estats Units, han sorprès a l’alça, ja que s’ha situat en un 1,9% quan el consens s’esperava un 1,6%. De les dades del PIB, el que més ha aportat han estat les despeses del consumidor i el que ha tornat a restar ha estat el comerç exterior, agreujat per la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Tornant al Vell Continent, els selectius europeus van viure una jornada mixta, on va destacar negativament l’IBEX-35 amb una caiguda de l’1,23%, en gran part a causa de la davallada d’un dels pesos pesants, com és Banco Santander, que no va acabar de convèncer els inversors amb la seva presentació de resultats. L’Eurostoxx-50, per la seva banda, tancava gairebé pla, mentre que per la part positiva el FTSE-100 i el CAC-40 francès finalitzaven amb avanços moderats. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius americans iniciaven la sessió amb lleugeres correccions en espera de la compareixença de la Fed.

Categories: General Tags: