Home > General > La UE dona tres mesos més de marge per al Brexit

La UE dona tres mesos més de marge per al Brexit

29/10/2019

El Regne Unit no marxarà de la Unió Europea en la data marcada del 31 d’octubre del 2019. De nou, els polítics britànics han fet la guitza al primer ministre, Boris Johnson, impedint que dugués a terme el seu pla de sortida, tal com va passar amb Theresa May. La UE ha acceptat estendre fins al 31 de gener del 2020 la sortida del Regne Unit, tal com va sol·licitar Johnson, obligat pels parlamentaris britànics en un moviment que va impedir la possibilitat d’un Brexit dur com havia amenaçat diverses vegades en cas que no s’arribés a un acord abans de la data clau. Els selectius del Vell Continent van prendre aire i respiren tranquils, descartant la sortida britànica de la UE, fet que va propiciar una jornada en què la tonalitat positiva es va estendre en tots els parquets. Es reprèn l’interès inversor en les publicacions de resultats trimestrals de les empreses europees, en plena temporada del tercer trimestre. Pel que fa als Estats Units, més del 38% de les empreses d’un dels índexs més representatius de Wall Street, l’S&P-500, ja han presentat els resultats empresarials trimestrals. Cal destacar que el 78% de les companyies que han publicat ho han fet batent el que s’esperaven els analistes. Aquesta última setmana d’octubre servirà per donar a conèixer els resultats de més de 120 companyies americanes. Els selectius americans van iniciar la sessió amb lleugeres revaloracions, en què trobem un S&P-500 en màxims històrics.

Categories: General Tags: