Home > General > Europa, expectant al Brexit

Europa, expectant al Brexit

26/10/2019

Els selectius del Vell Continent han finalitzat amb lleugers avenços al tancament de la setmana, i cal destacar positivament l’apreciació del CAC 40 francès, que tancava en 5.722 punts i una pujada 0,67%, seguit per l’Ibex-35, que pujava un 0,41% i tancava a nivells de 9.430 en acumular unes pujades del 10,43% des de principis d’any. En plena temporada de resultats empresarials, el selectiu espanyol està rebent, en general, de bona manera aquestes publicacions, destacant positivament la de Viscofan i Banc Sabadell de divendres. Mentrestant, des del Regne Unit no s’ha arribat encara a cap acord amb el Parlament Britànic per al Brexit, que, com ja sabem, ha estat acceptat per la Unió Europea a falta de la ratificació parlamentària britànica. El primer ministre britànic, Boris Johnson, serà un dels noms que més es pronunciarà la setmana vinent, ja que serà la clau per saber si es du a terme la sortida de la Unió Europea i amb quines condicions. Des d’alemanya arribaven notícies positives respecte a l’índex de confiança IFO, que mesura la confiança empresarial després de saber que recentment els PMI manufacturers europeus, en general, mostraven símptomes preocupants. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street s’iniciaven amb tendència mixta, amb la presentació de dos gegants tecnològics com Amazon i Intel, ja que la primera companyia no acabava de convèncer els inversors, però la segona superava expectatives i ho celebrava als parquets.

Categories: General Tags: