Home > General > Mario Draghi esgota els seus últims dies al BCE

Mario Draghi esgota els seus últims dies al BCE

24/10/2019

Christine Lagarde serà l’encarregada de prendre el relleu de l’actual president del BCE, Mario Draghi, l’1 de novembre vinent. L’escenari que es trobarà Lagarde no serà fàcil i s’està intentant que els països amb economies més fortes de l’eurozona, com és el cas d’Alemanya o Holanda, les impulsin utilitzant la política fiscal, fet que no acaba de convèncer els portaveus econòmics germànics ni els dels Països Baixos. A més a més, mirant més al sud d’Europa, es troben economies com l’espanyola, la francesa o la italiana, amb nivells bastant elevats de dèficit. Mentrestant, al Regne Unit la qüestió del Brexit cada vegada està més estancada a mesura que es va apropant la data clau del 31 d’octubre. Els selectius de Vell Continent van tancar la sessió amb signes mixtos, expectants a novetats que puguin desencallar el Brexit. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street van iniciar la sessió mixtos, després que empreses com ara Caterpillar o Boeing no presentessin resultats gaire positius, que se sumen als de McDonald’s. Els analistes d’un dels bancs més influents als Estats Units han revisat a la baixa la previsió de beneficis de les empreses cotitzades a l’S&P-500. Pel que fa a les negociacions comercials, seguim sense tenir novetats destacades que puguin aportar volatilitat elevada als mercats.

Categories: General Tags: