Home > General > Compte enrere per al Brexit

Compte enrere per al Brexit

22/10/2019

Quan tot semblava encarrilat per poder aclarir els dubtes sobre el Brexit el cap de setmana passat, tant si s’arribava a un acord al Parlament britànic per sortir el 31 d’octubre com per si es demanava el retardament de tres mesos fins al 31 de gener del 2020, cap d’aquests fets es va poder arribar a resoldre. Dissabte el Parlament britànic va retardar l’aprovació de l’acord assolit per Boris Johnson i Jean-Claude Juncker en aprovar una esmena que exigia al primer ministre britànic demanar una pròrroga a la Unió Europea. Un cop ajornada la suposada decisió clau per al Brexit, s’esperava que ahir es pogués d’una vegada desencallar la situació, fet que tampoc es va assolir. En aquest cas, el president de la Cambra de Comuns, John Bercow, ha estat el que ha posat pals a les rodes a Johnson en decidir que ahir no es podia tornar a votar per l’acord en interpretar que ja s’havia pres una decisió dissabte passat sobre aquesta qüestió. A hores d’ara, les incerteses s’han incrementat exponencialment, el discurs de Johnson segueix apuntant que lluitarà fins al final per dur a terme el Brexit amb o sense acord a final d’aquest mes, però els mercats ja comencen a descomptar un possible retardament.  Els selectius del Vell Continent van finalitzar la jornada amb apreciacions, destacant positivament l’assoliment dels 9.400 punts de l’IBEX-35.

Categories: General Tags: