Home > General > Trump ataca amb aranzels a Europa

Trump ataca amb aranzels a Europa

19/10/2019

L’últim dia de la setmana ha servit perquè Donald Trump perpetrés un nou atac aranzelari. En aquest cas, el damnificat ha estat la Unió Europea, i el motiu principal de l’aplicació entre moltes d’altres coses ha estat la subvenció per part de diversos països europeus a la aerolínia Airbus que ha afectat negativament la seva homòloga americana Boeing. Els aranzels han estat aplicats en productes agroalimentaris comunitaris per valor de 7.500 milions de dòlars, fet que ha propiciat la resposta dels portaveus europeus anunciant futures represàlies. Des d’Àsia s’han publicat les dades del PIB a la Xina, que han resultat estar per sota de les expectatives dels analistes defraudant el mercat. De nou, una dada més que està mostrant el nociu efecte dels aranzels aplicats arreu del món, que afecta negativament a tots els països, Estats Units inclòs. Mentrestant, els selectius de renda variable europea corregien lleugerament a tancament de la setmana influenciats fortament per la decisió que es durà a terme respecte al Brexit. Dilluns se sabrà la decisió que s’haurà pres al Parlament Britànic al respecte de l’acord entre Johnson i Juncker sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, per tant, s’espera notable volatilitat en la propera obertura del mercat europeu. A l’altra banda de l’Atlàntic els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres correccions.

Categories: General Tags: