Home > General > Acord entre Johnson i Juncker pel Brexit

Acord entre Johnson i Juncker pel Brexit

18/10/2019

De nou la volatilitat es va apoderar dels selectius de renda variable europea durant la sessió d’ahir. I la causa principal d’aquesta alteració frenètica als mercats va estar propiciada per l’acord del Brexit que van anunciar Boris Johnson i Jean Claude Juncker a mig matí. Tan aviat com es va anunciar, els selectius es van impulsar amb força i es va veure una apreciació de la lliura respecte a l’euro i el dòlar. Com a efecte dominó, el tipus de canvi eurodòlar es va situar a nivells d’1,112, mostrant una apreciació de la divisa única respecte al dòlar. A mesura que el mercat anava digerint la notícia sobre el Brexit van anar apareixent diversos protagonistes de la qüestió britànica com, per exemple, portaveus del DUP irlandès, Jeremy Corbyn, del Labour Party, o portaveus escocesos que van afirmar que no pensen donar suport a l’acord. La resposta negativa de diversos interessats sobre el Brexit va tornar a aportar molta volatilitat i va esborrar les ràpides pujades que s’havien vist poca estona abans. La pilota ara mateix és a la teulada britànica, on Johnson haurà d’intentar convèncer els implicats que ahir es van oposar a l’acord al Parlament Britànic aquest cap de setmana. Mentrestant, els selectius europeus més representatius van tancar en negatiu, exceptuant el FTSE-100 anglès, que tancava amb lleugers avenços del 0,20%.

Categories: General Tags: