Home > General > Noves tensions comercials abans de la reunió

Noves tensions comercials abans de la reunió

09/10/2019

El president dels Estats Units, Donald Trump, torna a escalfar les negociacions comercials abans de dur a terme la reunió agendada amb els portaveus xinesos. De nou, els portaveu americà ha estat capaç de trobar una excusa per filtrar una nova llista negra d’empreses xineses a les quals vetarà el comerç amb els EUA. Les tensions segueixen augmentant i aquesta notícia filtrada als mitjans de comunicació ha estat digerida de mala manera pels portaveus xinesos, que estan valorant abandonar abans del previst Was-hington, ja que se senten atacats i creuen que estan en una posició més forta que anteriorment per poder negociar. A hores d’ara, sembla difícil poder aconseguir ni tan sols un petit acord, com filtraven algunes notícies provinents de la Xina, que suposadament era la fita que pretenien aconseguir des del país oriental. Però, com tots sabem, aquesta setmana s’haurà d’estar ben atents a les xarxes socials de Donald Trump, que en qualsevol moment podria canviar de parer i desdir-se de les últimes amenaces. Pel que fa als mercats de renda variable global, les caigudes van ser generalitzades i l’efecte contagi va afectar tant el Vell Continent com els selectius de Wall Street, que cotitzaven amb caigudes al voltant de l’1% al tancament de la sessió europea, en què la cautela prendrà protagonisme en espera de la reunió entre les dues potències econòmiques mundials.

Categories: General Tags: