Home > General > Es reprenen les converses comercials entre la Xina i els EUA

Es reprenen les converses comercials entre la Xina i els EUA

08/10/2019

Els inversors d’arreu del món tornen a centrar la seva atenció en la nova sèrie de negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, amb Donald Trump i Xi Jinping al capdavant. Tot i que el mercat no acaba de descomptar grans avenços de cara a la nova fornada de negociacions, el que és veritat és que a Trump cada vegada li queda menys crèdit per seguir tensant la situació comercial. Al president americà cada vegada li sorgeixen més problemes, entre els quals destaquen l’afectació de la política aranzelària a l’economia americana, una Reserva Federal independent que no cedeix a pressions per baixar tipus d’interès davant d’una possible recessió econòmica, i l’última i no menys important, l’impeachment o moció de censura iniciat per Nancy Pelosi. Les eleccions de cara a l’any vinent, en què Donald Trump podria ser reelegit, insten l’actual president a començar a destensar les negociacions comercials i d’aquesta manera arribar al novembre del 2020 amb l’economia americana en el punt més àlgid possible. Els portaveus xinesos intentaran aprofitar la situació actual per apropar posicions i mirar d’aconseguir algun petit acord per tal de millorar la economia mundial. Les borses europees van iniciar la setmana amb lleugeres apreciacions, destacant les empreses més lligades al cicle i als aranzels americans.

Categories: General Tags: