Home > General > Finalitza la setmana amb calma als mercats

Finalitza la setmana amb calma als mercats

05/10/2019

L’últim dia de la setmana  ha servit per calmar la multitud de temors que s’havien tornat a avivar durant l’inici del  desè mes de l’any. La publicació de les dades d’atur als Estats Units han resultat sorprendre positivament, al mostrar tan sols un 3,5% d’atur respecte a un 3,7% que s’esperava el consens.  Pel que fa a la creació de nous llocs de treball, ha disminuït lleugerament , a més a més d’una davallada en els ingressos mitjans dels treballadors, fet que podria implicar una possible baixada de la inflació als EUA. En resum, les notícies arribades des d’Amèrica han impulsat els selectius de renda variable per tancar la sessió europea en positiu, a més de fer-se pública la possible extensió del Brexit en cas de no arribar a un acord amb la UE abans del 19 d’octubre de cara a la data clau de finals d’aquest mes. Així doncs, les amenaces del primer ministre britànic d’abandonar la UE amb un hard Brexit en cas de no rebre l’aprovació de la Comissió Europea queden en segon pla i comencen a perdre força. La compareixença pública de Jerome Powell, president de la Fed, serà l’última dada més influent de cara a tancar la primera setmana d’octubre, en què s’espera que pugui deixar entreveure alguna dada respecte a possible futures baixades de tipus d’interès en la reunió que durà a terme a finals de mes.

Categories: General Tags: