Home > General > El Tribunal Superior de Justícia atura les intencions de Boris Johnson

El Tribunal Superior de Justícia atura les intencions de Boris Johnson

25/09/2019

Amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia britànic,  la suspensió del Parlament s’ha esfumat totalment. Aquesta mesura que va impulsar el primer ministre britànic, que va passar per les mans de la Reina Isabel II, semblava donar ales a un possible Brexit dur, fet es va impugnar i que ahir va ser declarat il·legal, per tant, es van esgotant les possibilitat d’una sortida de la Unió Europea de cara a la propera data clau, que serà el 31 d’octubre del 2019. La lliura esterlina va viure una jornada amb molta volatilitat, en què especialment després de conèixer la sentència es va apreciar respecte d’altres divises. Pel que fa a la resta del Vell Continent, exceptuant l’IBEX-35, que tancava per sobre dels 9.100 punts amb una apreciació del 0,27%, i el FTSE MIB italià, que tancava pla, la resta de selectius europeus finalitzaven una sessió amb tonalitat negativa, sense tenir gaire en compte la publicació positiva de l’indicador avançat de confiança IFO a Alemanya. Als Estats Units, els mercats de Wall Street iniciaven la jornada amb lleugers avenços però no tardaven a girar-se i adoptar una tonalitat vermella, en espera de novetats respecte a les negociacions comercials que es duran a terme en dues setmanes. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar es torna a situar a nivells d’1,1014 al tancament de sessió europea.

Categories: General Tags: