Home > General > El BCE posa fil a l’agulla

El BCE posa fil a l’agulla

13/09/2019

Mario Draghi, en la seva última conferència pública de gran importància al capdavant del BCE, no ha deixat cap persona escèptica. Tal com ja va avançar, el Banc Central Europeu s’ha posat en marxa per estimular de nou el creixement de l’economia europea. Les grans mesures que ha fet públiques, que properament seran executades, seran la baixada del tipus de dipòsit bancari, que ha disminuït un -0,10%, de -0,40% a -0,50%. A més, també ha compartit la intenció de llançar un nou programa de recompra de deute, conegut com a QE2. Aquestes mesures romandran en l’economia amb l’objectiu de millorar el creixement econòmic europeu i impulsar la inflació del Vell Continent fins a nivells propers al 2%. L’última decisió de Draghi al capdavant del BCE va aportar molta volatilitat al mercat, on es van veure importants fluctuacions de diversos selectius entre rendiments positius i negatius en molt poca estona. Un efecte més d’aquestes noves polítiques expansives del BCE ha estat el tipus de canvi eurodòlar, fet que ha impulsat a Donald Trump a utilitzar de nou la seva xarxa social preferida per atacar directament Europa de manipular la divisa i indirectament la Reserva Federal Americana davant, segons ell, la passivitat de Jerome Powell en mantenir els tipus d’interès americans alts.

Categories: General Tags: