Home > General > La Xina apropa posicions amb els Estats Units

La Xina apropa posicions amb els Estats Units

12/09/2019

La superpotència econòmica xinesa ha anunciat exempcions aranzelàries en més de 15 productes americans, com a mesura per apropar posicions amb Donald Trump de cara a les properes reunions que es duran a terme a l’octubre. Aquest fet va ser rebut de manera positiva a les borses asiàtiques, que a més a més van rebre nous impulsos per millorar la situació econòmica actual. Per la seva part, Donald Trump va seguir la seva persecució a la Fed a través de Twitter, demanant públicament que rebaixi els tipus d’interès fins a zero o menys per tal d’impulsar el creixement de l’economia americana. El president dels EUA està mirant de pressionar al màxim Jerome Powell per tal que en la propera compareixença pública de la Fed es vegin notòries reta­llades dels tipus d’interès, després que el mateix Powell hagi afirmat que són totalment independents dels factors polítics i que ells miraran d’ajudar a mantenir al màxim l’expansió econòmica americana. Mentrestant, els selectius del Vell Continent van tancar la sessió amb revaloracions, exceptuant l’IBEX-35, que va ser l’únic índex en negatiu amb una caiguda del 0,21% degut en gran manera a la caiguda del 3,88% d’un dels seus pesos pesants, Inditex, després de la presentació de resultats. Avui ocuparà portades Mario Draghi en una compareixença pública, en què anunciarà les mesures per millorar la situació econòmica europea.

Categories: General Tags: