Home > General > La banca espanyola impulsa l’IBEX-35

La banca espanyola impulsa l’IBEX-35

11/09/2019

El selectiu espanyol, amb un pes molt important del sector bancari, està recuperant amb vigor aquests últims dies la diferència amb gran part dels selectius europeus. Amb les novetats respecte a l’aplicació de l’IRPH, que l’advocat general del TJUE ha considerat com a poc transparent, no aportarà cap efecte negatiu pel que fa al sector bancari espanyol, com a mínim, i en el pitjor dels casos per a la banca, fins al primer trimestre de l’any vinent. Aquest possible efecte negatiu ja estava en gran part descomptat al mercat des de fa dies, com s’ha pogut veure en l’evolució del sector, i l’impuls positiu d’aquesta última notícia ha fet recuperar terreny a les devaluacions vistes en temporada estival. Recordem que la cita clau de la setmana serà la compareixença pública de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, demà. En aquest àmbit de bonança, un dels sectors més afectats per la guerra comercial com ha estat el de materials també ha aportat positivament i ha contribuït a fer que l’IBEX-35, tancant amb una revaloració del 0,78%, a nivells de 9.078 punts. Mentrestant, la resta de selectius del Vell Continent van tancar en positiu exceptuant l’índex del país transalpí. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb tonalitat negativa amb lleugeres retallades.

Categories: General Tags: