Home > General > El Banc Central Europeu ocupa les portades de nou

El Banc Central Europeu ocupa les portades de nou

10/09/2019

Tots els inversors tenen marcada la futura compareixença del Banc Central Europeu que es durà a terme dijous vinent, en què s’esperen noves rondes d’estímuls monetaris que podrien afectar positivament el sector bancari. A l’IBEX-35, el sector bancari ja fa diverses sessions que té apreciacions constants, descomptant amb força aquests possibles estímuls. En la que pot ser una de les últimes aparicions públiques de Mario Draghi, que serà rellevat per Christine Lagarde, els analistes descompten una nova rebaixa de la facilitat de dipòsit, entre 10 i 20 punts bàsics. A més d’aquests possibles estímuls, el tema de l’IRPH (índex de referència de préstecs hipotecaris) aporta de nou temors d’una possible sanció els propers dies als bancs. Mentrestant, l’IBEX-35 reprèn la setmana amb noves revaloracions que situen el selectiu per sobre dels 9.000 punts, una barrera psicològica per als inversors en el mercat espanyol. La resta de selectius europeus van viure una jornada mixta, en què el selectiu que es va apreciar més, el DAX alemany, ho va fer en tan sols un 0,28%, mentre que el selectiu que més va corregir va ser el FTSE-100 enmig de l’interminable assumpte del Brexit. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la jornada amb lleugeres pujades, en una sessió amb escasses novetats macroeconòmiques provinents dels Estats Units.

Categories: General Tags: