Home > General > Europa pren impuls per començar el setembre

Europa pren impuls per començar el setembre

05/09/2019

A mesura que avançava l’estiu, les opcions d’un Brexit dur de la mà de Boris Johnson cada vegada entraven més dins les travesses de diversos analistes que cobrien les notícies provinents del mercat britànic. Tot i això, gràcies a les votacions positives que es van dur a terme al Parlament britànic dimarts a la tarda per prendre el control de l’agenda parlamentària, sembla que el tan anhelat Brexit dur haurà d’esperar. De nou haurem d’esperar fins a una nova votació que es durà a terme dimecres a la tarda per tal de bloquejar un Brexit sense acord. Aquesta mesura que es votarà possiblement faria retardar-lo com a mínim tres mesos, si no s’aconsegueix un acord abans del 19 d’octubre en concloure la reunió amb el Consell Europeu. A més a més de les bones notícies per als mercats europeus, des d’Itàlia vèiem com es reduïa la incertesa política després que s’aprovés la coalició del govern. Aquestes notícies van impulsar la totalitat de parquets borsaris europeus, que van tancar amb revaloracions sostingudes. En l’àmbit europeu, el selectiu que més es va revalorar va ser el FTSE MIB italià (1,58%), que celebrava positivament la notícia anteriorment mencionada sobre un nou govern, mentre que el selectiu que menys pujava era de nou l’IBEX-35 (0,54%), destacant una sessió positiva pel que fa al sector bancari i  també molt en positiu el sector dels materials, àmpliament afectat directament per les negociacions comercials.

Categories: General Tags: