Home > General > La possible coalició italiana aporta estabilitat a Europa

La possible coalició italiana aporta estabilitat a Europa

30/08/2019

La borsa europea va obrir amb petites caigudes però poc després va agafar tendència alcista i es pintava de color verd. Aquest impuls ha estat gràcies a la remuntada de les accions italianes i de la possible formació del govern italià amb els integrants del Partit Demòcrata i el Moviment Cinc Estrelles. A més a més, la Xina confirmava ahir al matí que continuava amb els contactes amb els Estats Units, i demanava al gegant nord-americà arribar a un acord en el qual els dos països hauran de cedir. Recordem que dimecres el Secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, va declarar que les converses comercials encara continuaven amb el gegant asiàtic, i que esperaven les visites dels seus negociadors a Washington. Aquest anunci de la Xina ha provocat pujades a empreses molt castigades per la guerra comercial. Podem destacar les revaloracions en empreses d’acer i d’automoció. Per una altra banda, el primer ministre anglès Boris Johnson va desafiar els opositors del Brexit a rellevar l’executiu i canviar la llei si volien frustrar el hard Brexit de la UE. A més, la possible suspensió del Parlament Britànic durant més temps del que és  l’habitual va ser aplaudida pel president dels Estats Units, Donald Trump. Respecte al mercat de divises, l’euro continua depreciant-se per tercera jornada consecutiva davant del dòlar, i la lliura es manté estable davant l’euro però depreciant-se respecte al dòlar.

Categories: General Tags: