Home > General > Boris Johnson marca la jornada europea

Boris Johnson marca la jornada europea

29/08/2019

Wall Street i el mercat europeu van obrir amb tendència baixista pintant-se les borses de color vermell, davant la por renovada d’una possible recessió econòmica. A causa del diferencial de rendiment del Treasury a 10 anys i el tipus d’interès a 2 anys va caure el dia d’ahir aproximadament uns 6 punts bàsics negatius, aquest diferencial va registrar el seu nivell més baix des del 2007. Una altre senyal que està atemorint els inversors és que la corba de tipus americana a 10 anys està per sota de la de 2 anys. Aquest fet és interpretat pels operadors de renda fixa com un indicar previ a una possible recessió. Per una altra banda, el rendiment del bo dels Estats Units a 30 anys el dimecres va tocar el seu mínim històric arribant a 1,906%. Més enllà del mercat de deute, els inversors continuen pendents de l’evolució del comerç entre el gegant nord-americà i el xinès. Aquesta disputa entre aquests països ha exercit una pressió cada vegada major a l’economia mundial. Mentrestant, a Europa, la incertesa no només cessa sinó que s’incrementa. Per un costat la lliura, i tots els valors exposats al comerç britànic cauen després de conèixer que el parlament britànic tancarà dues setmanes abans de la pròxima data clau per al Brexit. D’altra banda, la rendibilitat del bo a 10 anys italià marca el seu nivell més baix de la seva història, metres el país negocia contra-rellotge una convocatòria de noves eleccions.

Categories: General Tags: