Home > General > Mercats en un to mixt

Mercats en un to mixt

23/08/2019

Les actes de l’última reunió de la Reserva Federal d’Estats Units (FED) es van presentar dimecres, i s’hi reafirma el que el seu president, Jerome Powell, ja havia avançat. Segons Powell, la reducció de tipus d’interès de 25 punts bàsics va ser una mesura de reestructurar la política monetària, però no l’inici d’un cicle més agressiu de rebaixa de tipus. Però aquestes actes tornen a mostrar una divisió d’opinions a la cúpula de la FED, ja que dos membres es mostraven partidaris d’una rebaixa de 50 punts bàsics. Un factor negatiu que va passar dimecres va ser l’encreuament de nou de les corbes de tipus de 2 i 10 anys al país nord-americà. Mentrestant, el president Donald Trump ha utilitzat Alemanya contra la FED dient en un tuit que el país europeu ven bons a 30 anys a rendibilitat negativa i ells no poden, per tant estan jugant en desavantatge. Per un altre costat, el Banc Central Europeu (BCE) també va presentar les últimes actes de la seva última reunió en les quals van deixar clar els objectius d’impuls a l’economia amb un to dovish. Aquest impuls es basaria a comprar actius i canviar les orientacions sobre els tipus d’interès. Tot això ha provocat volatilitat al mercat de renta variable global i l’ha deixat en un to mixt. Respecte al mercat de divises, el dòlar s’aprecia respecte a l’euro.

Categories: General Tags: