Home > General > Mercats amb optimisme a l’espera de les actes de la FED

Mercats amb optimisme a l’espera de les actes de la FED

22/08/2019

Wall Street i el mercat europeu van obrir amb tendència alcista. Ahir els inversors estaven atents a les últimes actes de la Reserva Federal dels Estats Units (FED), publicades a les 20.00, hora espanyola, en què va donar a conèixer les claus sobre el curs de la política monetària. Mentrestant, el president Donald Trump va fer nous comentaris sobre la relació comercial amb a la Unió Europea. A més a més, també va arremetre una altra vegada contra la FED dient que a la pròxima reunió al setembre a Jackson Hole hauria d’abaixar el tipus d’interès, donat que ells estan competint amb països amb tipus d’interès més baixos i que Amèrica hauria d’estar per sota d’aquests tipus. D’altra banda, la Xina va amenaçar el gegant nord-americà d’imposar sancions a empreses dels Estats Units involucrades amb la venda d’avions F-16 i armament militar a Taiwan si Washington tira endavant l’acord amb la regió asiàtica. Aquesta reacció afegeix encara més pressió a la guerra comercial que mantenen les dues potències mundials. Referent al mercat de les commodities, el barril Brent va pujar al tancament de la sessió europea un 0,95% i el WTI, un 0,33%. L’or es manté pràcticament estable. Respecte al mercat de divises, val a destacar la depreciació de la moneda única europea davant el dòlar.

Categories: General Tags: