Home > General > Inici de la setmana en positiu

Inici de la setmana en positiu

16/07/2019

El primer dia de la setmana i primer dia de la segona quinzena de juliol va acabar en verd per als principals mercats europeus. Mercats americans (a tancament europeu) es debatien indecisos entre el verd i el vermell. A diferència de la setmana anterior, que va ser relativament intensa en xifres macroeconòmiques i comentaris de Bancs Centrals, aquesta setmana comença amb poques referències. La Xina va publicar el seu creixement del Producte Interior Brut (PIB), que es va situar en un 6,3%. La xifra més baixa dels darrers 30 anys. El creixement del sector terciari (Serveis) va ser el que va registrar major creixement. Ara comencen a agafar protagonisme les presentacions de resultats corporatius. Dilluns va publicar el banc nord americà Citigroup, i ho va fer sorprenent positivament. El selectiu Espanyol va assolir els 9.330 punts. Entre els valors més afavorits hi havia Arcelor Mittal i Enagas. Dos valors força castigats, un per ser epicentre de guerra comercial i l’altre per motius regulatoris. La setmana passada vam comentar en diverses ocasions els moviments que van tenir els considerats actius sense risc: Els bons governamentals americans (Treasuries) i alemanys (Bunds). Vam estar atents al rendiments dels mateixos (yields), que van mostrar força moviment. Aquesta setmana la yield del Treasury americà a 10 anys ha tornat a pujar i se situa en 2,09%. A nivells de divisa l’eurodòlar es va situar a nivells de 1,1260.

Categories: General Tags: