Home > General > Segueix el rumb baixista

Segueix el rumb baixista

10/07/2019

Des de divendres els principals mercats mostren un rumb baixista. Els mercats americans a tancament europeu corregien molt lleugerament i inclús el Nasdaq romania en verd. La jornada va tenir poques referències macroeconòmiques i els inversors es van focalitzar en el discurs del president de la Reserva Federal, Jerome Powel. A Europa cal destacar que les accions de Deutsche Bank van seguir en números vermells intentat digerir la profunda reestructuració comunicada el cap de setmana. La química alemanya BASF també reculava amb força en anunciar un profit warning. Recordem que fer un profit warning és anunciar que no compliràs les teves previsions de beneficis. L’IBEX-35 va acabar un pèl negatiu. Entre els valors més castigats hi havia alguna de les gasistes, com Enagas (tema regulatori), i les empreses de materials (Arcelor Mittal, Acerinox i Ence, amb caigudes del 5,46%, 3,51% i 2,92%, respectivament). Del costat positiu cal destacar Cellnex amb una revaloració del 2,58%. Quant a tipus d’interès, el bo governamental Treasury a 10 anys va cotitzar amb una yield a l’alça al 2,06%. Recordem que fa dos dies aquest rendiment era inferior al 2%. Quant a divises, l’eurodòlar seguia estable a la part baixa d’1,12 arran de les expectatives latents que el Banc Central Europeu torni a recomprar deute de l’Eurozona.

Categories: General Tags: