Home > General > Dilluns amb rumb baixista

Dilluns amb rumb baixista

09/07/2019

Aquí la cosa va de tipus d’interès, d’estímuls i de l’intervencionisme dels bancs centrals. En la jornada d’ahir els mercats van cotitzar lleugerament a la baixa i els inversors romanen vigilant quins poden ser els propers moviments de la Fed. Fa una setmana es parlava de baixades de tipus; el dubte era si 25 o 50 punts bàsics. Aquesta setmana el dubte és si baixaran o no (el causant d’aquest canvi d’expectativa és la bona dada d’ocupació que es va donar a conèixer la setma­na passada). En aquest context el dòlar s’enfortia i l’eurodòlar passava a cotitzar a la part baixa d’1,12. La yield / rendiment del Treasury a 10 anys americà ha seguit pujant, actualment a nivells de 2,03% (recordem que la setmana passada la yield va cotitzar sobre 1,95%). El cap de setmana va ser relativament intens en notícies. Deutsche Bank va comunicar un gran procés de reestructuració amb acomiadaments de 18.000 persones. El banc alemany va acabar cedint més d’un 5%. A Grècia, derrota de Tsipras després de quatre anys de govern. Victòria del partit de centredreta liderat pel conservador Mitsotakis, la prima de risc grega es redueix. Turquia: Erdogan acomiada el governador del seu Banc Central. Mala notícia per a Turquia. La lira turca es va desplomar. A Espanya l’IBEX-35 perd els 9.300 punts amb gran part del sector elèctric i bancari cotitzant en negatiu.

Categories: General Tags: