Home > General > Macro bona – Mercats vermells

Macro bona – Mercats vermells

06/07/2019

Moltes vegades les xifres macroeconòmiques no hi ha qui les entengui, un bon resultat hauria de ser favorable, un mal resultat hauria de ser tot el contrari. Però en el món de l’economia sempre es pot trobar una segona derivada. Avui s’han publicat la xifra de creació de llocs de treball del mes de juny, que han superat totes les expectatives amb més de 224.000 llocs de treball vs. unes expectatives de 170.000 llocs. Aquesta xifra és molt bona. La segona derivada que parlàvem abans: una xifra tan positiva posa dubtes en si la Reserva Federal baixarà el tipus d’interès en la pròxima reunió. Els mercats, més que bones notícies, estan esperant més ajut per part dels organismes monetaris. De fet la probabilitat que la FED rebaixi el tipus en 50 punts bàsics ha passat de 25% a 15%. Reacció dels mercats: els índexs americans en els primers compassos van cotitzar a la baixa. Aquests darrers dies vam introduir els conceptes de yield / rendiment dels principals bons governamentals. En aquest context aquest son avui uns dels grans protagonistes, especialment del costat americà. El rendiment del Treasury americà a10y ha passat en qüestió de moments de l’1,95% a una yield del 2,06%. Per acabar de lligar-ho tot, l’eurodòlar va realitzar un moviment totalment en acord al moviment de tipus. L’USD va pujar fins a nivells de 1,1217. Els mercats de renda variable europea també cotitzaven en vermell. Cal destacar que dins els components del selectiu espanyol, els valors més perjudicats amb diferència van ser Enagas, Naturgy y Red Eléctrica per motius reguladors.

Categories: General Tags: