Home > General > Els preus del petroli reboten a l’alça

Els preus del petroli reboten a l’alça

14/06/2019

L’atac a dos petroliers a l’entrada del golf d’Oman ha avivat les tensions entre els Estats Units i l’Iran, després de les prohibicions i sancions per part dels EUA a tots els països que tinguin tractes comercials amb l’Iran a causa de l’incompliment del diverses peticions, entre d’altres el desenvolupament de bombes nuclears, que ha fet el país americà. Aquest atac, presumptament ideat per l’Iran, ha tingut efectes directes en el mercat de commodities, impulsant el preu del petroli a l’alça. Mentrestant, al Vell Continent es va viure una sessió amb lleugeres pujades generalitzades, impulsades entre d’altres coses per la pujada del preu del petroli i els efectes col·laterals que té sobre l’economia. De nou, Donald Trump va atacar un país europeu, en aquest cas va ser Alemanya l’escollida degut a la col·laboració en la construcció de gasoductes conjuntament amb Rússia. Al país veí, l’IBEX-35 va viure una jornada amb escassos moviments, tancant lleugerament per sota dels 9.250 punts, en què el sector que més va contribuir positivament va ser el dels materials i el sector que més negativament es va comportar va ser el de serveis de comunicació. La novetat en el selectiu espanyol és l’entrada de la companyia MásMóvil en detriment de Técnicas Reunidas. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street van iniciar la sessió amb revaloracions moderades vinculades amb els preus de les energètiques.

Categories: General Tags: