Home > General > Donald Trump té corda per estona

Donald Trump té corda per estona

13/06/2019

Després de multitud de declaracions atacant diversos països com, per exemple, Mèxic i la Xina, el portaveu americà ha decidit triar-ne de nous per diversificar el seu protagonisme. Aquest cop els implicats han estat els europeus, rebent acusacions directes per part de Trump afirmant que estan manipulant artificialment la divisa, en aquest cas l’euro, per depreciar-lo en contra del dòlar americà i que resulti més car per al comerç. Trump no es va quedar satisfet i també va etzibar contra els directius de la Reserva Federal Americana, acusant-los que no estan beneficiant l’economia amb les polítiques monetàries que estan duent a terme, i els va incitar a prendre mesures perquè baixin els tipus d’interès. Des dels Estats Units també arribaven novetats respecte a les publicacions de la inflació, que ha resultat estar lleugerament per sota del que s’esperaven els analistes, i aquest fet, a més de les revisions a la baixa del creixement futur de l’economia mundial per part del Fons Monetari Internacional, incrementa les possibilitats que finalment Jerome Powell, president de la Fed, dugui a terme alguna baixada de tipus d’interès als EUA. En espera de novetats respecte a les negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, els inversors de renda variable global van viure una jornada de consolidació amb lleugeres caigudes generalitzades arreu dels diferents parquets.

Categories: General Tags: