Home > General > Els inversors recuperen la confiança

Els inversors recuperen la confiança

12/06/2019

Després del dia festiu viscut a causa de Pentecosta, molts dels inversors en selectius de renda variable global van recuperar la confiança perduda durant el pèssim mes de maig viscut, en què es van arribar a veure pèrdues generalitzades de prop del 6%. La diversitat de notícies negatives respecte de les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, la nova tongada d’aranzels que els EUA havia d’aplicar a Mèxic i els diversos estira-i-arronsa en països europeus amb la Unió Europea, com ha estat el cas del Regne Unit amb la temàtica del Brexit i Itàlia amb els excessos de dèficit pressupos­tari, van inundar els mercats durant el cinquè mes de l’any, per propiciar una correcció sana, en uns mercats que havien començat l’any 2019 amb apreciacions notòries en escàs horitzó temporal. Algunes d’aquestes preocupacions semblen solucionar-se, com ara l’aplicació d’aranzels per part dels EUA al país asteca, que ha quedat retardat fins a nou avís si Mèxic és capaç de complir els requisits de Trump respecte a l’entrada d’immigrants il·legals als EUA. Pel que fa a les negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, varis portaveus d’ambdós països s’estan començant a emplaçar durant la cimera del G-20 a Osaka per tal d’acostar posicions i buscar un acord comercial. A més a més, la postura de la Fed ha canviat, deixant entreveure possibles baixades de tipus d’interès si l’economia ho necessita.

Categories: General Tags: