Home > General > El BCE segueix en línia amb el discurs moderat

El BCE segueix en línia amb el discurs moderat

08/06/2019

Les paraules de Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu (BCE) no van esperonar gaire els inversors en renda variable dels mercats del Vell Continent. Les previsions que ha augurat el BCE respecte al creixement de l’economia europea poden estar per sobre del que esperaven els pronòstics per a aquest any, però en canvi, per als pròxims no s’espera que el PIB de l’eurozona sobrepassi el creixement de l’1,4%, com a mínim fins al 2021. Amb aquestes previsions, el BCE no preveu realitzar cap canvi de pujada de tipus d’interès com a mínim fins al segon semestre del 2020. Els selectius europeu van digerir les paraules del BCE amb lleugers moviments i el tancament dels selectius va ser mixt. Des de l’altra banda de l’Atlàntic segueixen arribant notícies respecte a les negociacions comercials entre els Estats Units i el seu veí Mèxic per tal d’intentar solucionar l’amenaça que va fer Donald Trump d’aplicar nous aranzels si no s’aturava l’entrada massiva d’immigrants als Estats Units des de territori mexi­cà. Ara per ara, les expectatives sobre un apropament de posicions són positives i sembla possible que s’arribi a un acord propici per a les dues economies. Mentrestant, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb lleus revaloracions, en espera de novetats sobre els diferents fronts oberts per Donald Trump.

Categories: General Tags: