Home > General > El mes de maig refreda amb força el mercat

El mes de maig refreda amb força el mercat

01/06/2019

Amb les notícies de l’aplicació de nous aranzels del 5% sobre productes mexicans per part dels Estats Units, impulsada, segons Donald Trump, per permetre entrar indiscriminadament immigrants il·legals als EUA. També cita que aquests aranzels es poden incrementar en cas que el govern mexicà no prengui mesures per controlar les fronteres. Paral·lelament, des de l’Àsia arribaven notícies sobre la guerra comercial, en què es filtrava la idea de generar una llista d’empreses, organismes i persones que puguin afectar greument els drets i interessos de les empreses xineses. Aquesta resposta ve promoguda pels atacs rebuts en una de les empreses insígnia al país oriental com és la tecnològica Huawei. Els mercats del Vell Continent es van veure directament afectats per les tensions entre les dues potències econòmiques mundials i l’Eurostoxx-50 va tancar el maig com el pitjor del 2019 amb pèrdues per sobre del 5%. L’IBEX-35, també ha estat un dels que més han patit, amb pèrdues de prop del 6%, i el rendiment acumulat des de principi d’any ja se situa per sobre del 5%. L’efecte contagi no es va fer esperar i els selectius de l’altra banda de l’Atlàntic van iniciar la jornada amb moderades caigudes. Un dels índexs més representatiu americà, com es l’S&P-500, tancarà el mes de maig amb pèrdues de prop del 6%.

Categories: General Tags: