Home > General > El PIB dels EUA creix per sobre de les expectatives

El PIB dels EUA creix per sobre de les expectatives

27/04/2019

El producte interior brut dels EUA ha crescut un 3,2% anualitzat, molt per sobre del 2,3% que s’esperava el consens d’analistes tot esvaint les pors sobre un estancament del creixement en l’àmbit mundial. Aquesta millora ha estat en gran manera impulsada pel l’augment de la variable de la balança comercial, un dels punts que més preocupava Donald Trump i un dels motius pels quals va iniciar la famosa guerra comercial amb la Xina. Tot i semblar que la notícia impulsaria els rendiments amunt amb energia, la realitat ha estat que els selectius de Wall Street van iniciar la jornada mixtos i a mesura que avançava la jornada anaven fluctuant entre el vermell i el verd. A més a més, el mercat pot interpretar aquestes bones dades del PIB americà com un motiu pel qual la Fed pugui tornar a canviar el discurs de tipus d’interès i virar-lo cap a un to més hawkish, fet que podria afectar negativament els mercats de renda variable a l’altra banda de l’Atlàntic. Mentrestant, al Vell Continent els selectius de renda variable europea finalitzaven mixtos, en espera de les eleccions generals a Espanya de demà.

Categories: General Tags: