Home > General > Dia clau per a la història del Brexit

Dia clau per a la història del Brexit

30/03/2019

La Premier britànica no ho ha aconseguit. En l’última oportunitat per a l’aprovació el Parlament britànic ha deixat escapar l’ocasió i el Brexit arriba a la seva data límit sense acord. Ara tot queda en mans de Brussel·les. Davant d’aquesta situació, la Unió Europea ha convocat una cimera d’urgència per al 10 d’abril. Dos dies més tard, el 12 d’abril, es la data de la sortida dura si no hi ha cap moviment cap a l’entesa. Si ahir hi hagués hagut una entesa, Theresa May hauria tingut temps fins al 22 de maig per realitzar una sortida ordenada. Amb les eleccions europees com a teló de fons, perquè el Regne Unit aconsegueixi una extensió llarga hauria de participar en aquestes eleccions europees, la qual cosa es preveu una decisió dura. La clau van ser els diputats tories que van votar en contra del govern al qual donen suport. En aquest context i just després que es fes públic el fracàs de les últimes votacions sobre el Brexit, els majors índexs mundials cotitzaven en verd, fins i tot el selectiu britànic FTSE-100, al marge de la realitat política que succeïa a Londres. L’altra pregunta que tothom es fa és: quan es convocaran eleccions al Regne Unit?

Categories: General Tags: