Home > General > Draghi impulsa el sector bancari europeu

Draghi impulsa el sector bancari europeu

28/03/2019

Els selectius europeus van viure una jornada volàtil amb la influència de la compareixença de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, que va comentar que seguirà amb la política acomodatícia, degut a la seva necessitat per tal d’afavorir el ressorgiment de l’economia. Draghi va comentar que està buscant les vies per tal de facilitar l’excés de liquiditat del bancs europeus, que actualment estava penalitzada amb un -0,40%, per dipositar-la al BCE i rebaixar-la per tal de catalitzar el sector de la banca de nou. Els rendiments del Treasury americà a 10 anys han caigut a nivells que no es veien des del 2017, mentre que el rendiment del Bund alemany, l’actiu sense risc de referència a Europa, s’enfonsava en terreny negatiu. En el cas de l’IBEX-35, tot el sector de la banca, exceptuant BBVA, va acabar impulsant el selectiu espanyol per contribuir a una nova jornada de revaloracions, en aquest cas del 0,53%. La resta de selectius europeus van tancat mixtos i amb pocs canvis, mantenint-se bastant plans. Cal destacar que l’EuroStoxx-50 també va concloure la jornada amb rendiments positius i que va tancar per sobre dels 3.300 punts.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien amb lleugeres pujades però no tardaven a girar-se per situar-se en nivells negatius degut a les notícies sobre un dèficit de balança comercial més alt del que s’esperava, a més d’uns inventaris setmanals de petroli per sobre dels nivells que havien pronosticat els analistes.

Categories: General Tags: