Home > General > Correcció general als mercats europeus

Correcció general als mercats europeus

21/03/2019

Jornada de correcció generalitzada, que frena les intenses revaloracions vistes els últims dies, en espera de novetats per part de la Fed als Estats Units. L’índex més castigat del vell continent va ser el DAX alemany, amb les caigudes de Bayer degut a la ratificació de la multa que li van fer pagar després que un dels productes de l’empresa que acabava d’absorbir, Montsanto, estigués vinculat estretament a possibles casos de malalties cancerígenes. L’altra gran empresa germànica que llastava els rendiments del DAX, que va disminuir un 1,57% diari, va ser l’automobilística BMW, que anunciava una retallada de previsions de beneficis per a aquest any. L’efecte contagi va ser notable i no va tardar en expandir-se per la resta de selectius europeus, entre els quals es veia afectat l’IBEX-35, que deixava enrere la fantàstica pujada consecutiva de cinc jornades consecutives. El sector de la banca deixava de recolzar el selectiu espanyol i altres pesos pesants no aconseguien parar la davallada, que va acabar en un 0,92%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien en vermell, amb el tipus de canvi eurodòlar a nivells d’1,1350, en espera de les novetats aportades durant la seva jornada borsària per Jerome Powell.

Categories: General Tags: