Home > General > Europa continua en un moment dolç

Europa continua en un moment dolç

20/03/2019

Les dades de l’índex ZEW avançat de confiança dels inversors europeus han resultat estar per sobre del que s’esperaven els analistes i han sorprès positivament els mercats. Aquest fet va fer impulsar els selectius del vell continent, que iniciaven la jornada dubitatius en espera d’aquestes publicacions. Els bancs més representatius de l’IBEX-35 seguien impulsant els rendiments positius tot promovent una jornada de bonança i de tranquil·litat en espera de la reunió de la Fed als Estats Units, que s’iniciarà avui. El mercat ja descompta que no hi haurà pujades de tipus d’interès als EUA com a mínim fins a final del 2020. El nivell de 9.500 punts va quedar molt proper a tancament de la sessió, després de la cinquena jornada consecutiva de revaloracions, gràcies a les recuperacions de pesos pesants del selectiu com ara Inditex, les companyies fabricants d’acer, com Arcelormittal i Acerinox, terriblement castigades per la guerra comercial, i finalment el sector de la banca. Si virem el rumb i ens centrem de nou en la crisi que s’està vivint al Regne Unit a causa del Brexit, alguns analistes ja veuen més properes unes noves eleccions per mirar de desencallar les negociacions, mentre que Theresa May lluitarà per aconseguir el famós ajornament d’entre nou i dotze mesos. La lliura esterlina, per la seva part, es va veure beneficiada, apreciant-se meridianament després de descartar la sortida de la UE.

Categories: General Tags: