Home > General > La Fed torna a ocupar les portades

La Fed torna a ocupar les portades

31/01/2019

Jerome Powell tornarà a ser una de les persones més influents per als mercats mundialment amb la seva compareixença de dimecres vinent, en què el tema que hi haurà sobre la taula serà la possible apujada de tipus d’interès del 2,25%-2,5%, que el consens d’analistes veu molt poc probable. Els analistes també estaran atents al to del discurs, per intentar desxifrar com de prop poden estar els increments durant el 2019 i quines són les expectatives de creixement de l’economia americana. També se seguirà amb molta atenció quina es l’evolució del balanç de la Reserva Federal (Fed), que de moment s’està reduint a nivells de 50.000 milions de dòlars al mes i que pot aportar novetats com podria ser una possible reducció de la marxa.
Els mercats de Wall Street obrien en color verd, impulsats per les bones publicacions d’algunes de les empreses més importants i representatives dels selectius americans que s’estan duent a terme durant aquesta setmana.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius europeus seguien contagiats per l’eufòria americana, a més de les bones dades que s’estan publicant al Vell Continent. Centrant-nos en el selectiu espanyol, era l’únic que tancava la jornada en negatiu amb caigudes superiors al mig punt percentual, influenciat fortament pel comportament baixista que ha tingut un dels pesos pesants de l’IBEX-35, Banco Santander.

Categories: General Tags: