Home > General > El Parlament britànic vota per renegociar l’acord del Brexit

El Parlament britànic vota per renegociar l’acord del Brexit

30/01/2019

Nova data clau per als britànics: ahir va ser el dia que el Parlament va votar per tal de posposar la data de la sortida del Brexit i així poder renegociar les condicions de la frontera amb Irlanda, un dels temes claus en l’acord entre britànics i europeus. Theresa May sap que si aconsegueix millorar la clàusula que afecta el tema de la polèmica frontera irlandesa guanyarà suport dins del Parlament, situació que necessita desesperadament per poder donar resposta a tot el tema del Brexit. Cal recordar que l’acord negociat entre Theresa May i Brussel·les va ser rebutjat pel Parlament britànic el 15 de gener passat, principalment per la salvaguarda de la frontera amb Irlanda. Per altra banda, Brussel·les ja ha deixat clar que l’acord al qual es va arribar amb May es únic i no existeix cintura per a qualsevol canvi que es vulgui fer des del Regne Unit. En aquest context, els mercats aconseguien tancar la jornada en verd, recolzats sobretot en la presentació de resultats empresarials. El selectiu espanyol va ser un dels més beneficiats, ja que va comptar amb les pujades de valors com Siemens Gamesa, els quals van augmentar més d’un 13% gràcies als seus números trimestrals. La publicació de les dades de l’atur també va beneficiar el selectiu, mostrant una de les millors dades des del 2004 i sent el sector públic el major creador de llocs de treball.

Categories: General Tags: