Home > General > El BCE segueix en línia amb el seu discurs

El BCE segueix en línia amb el seu discurs

25/01/2019

Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu, que deixarà el càrrec l’octubre del 2019, ha seguit en consonància el discurs que havia guiat el seu mandat i no ha donat senyals que els tipus d’interès puguin canviar a l’alça dels nivells mínims en què es troben a dia d’avui. El tema principal de la compareixença del president italià va estar centrat en l’avaluació del creixement que s’ha vist en els últims mesos a la zona euro i els pronòstics que es tenen de cara al nou any iniciat recentment.
Les expectatives de creixement de cara al 2019 tendeixen a un empitjorament econòmic general per l’augment de la incertesa als mercats globals, amb protagonistes com Donald Trump i la seva política de proteccionisme, Theresa May i el Brexit del Regne Unit o la crisi dels fabricants de cotxes alemanys a causa de a la implementació de la normativa WLTP, que mesurarà de manera més efectiva i concreta les emissions de diòxid de carboni de cada vehicle. Tot i que va fer menció a un alentiment econòmic més prolongat del que s’esperava, es va voler desmarcar de la tan famosa recessió tot afirmant que la probabilitat que Europa s’hi vegi immersa a curt termini és baixa.
La clau per saber si el BCE adoptarà un discurs més hawkish serà saber fins quan durarà aquesta incertesa global.

Categories: General Tags: