Home > General > El Fons Monetari Internacional entra en escena

El Fons Monetari Internacional entra en escena

23/01/2019

L’entrada en escena del Fons Monetari Internacional ha tornat a aportar volatilitat als mercats globals i ha propiciat recollides de beneficis en els selectius d’arreu del món, després d’uns primers vint dies de gener excepcionals que han propiciat severes apreciacions a la majoria de mercats després de l’esperpèntic 2018 que vam viure.
Segons fons de l’FMI, els pronòstics de creixement mundial han tornat a ser revisats a la baixa de cara als dos propers anys, pronosticant un increment del 3,5% per al 2019 i del 3,6% de cara al 2020. Aquestes noves dades suposen rebaixes de 0,2 i 0,1 punts bàsics sobre la base de la previsió que es va fer l’octubre passat.
Centrant-se en el Vell Continent, les expectatives de creixement també han minvat i s’han situat en un 1,8% per al 2019 i un 1,6% per al 2020, amb variacions negatives de 0,3 punts respecte a les afirmacions de l’anterior trimestre.
Un dels mercats que estan esdevenint més atractius per als inversors, com són els mercats emergents, també ha vist frenat el seu potencial de creixement pel que fa a la visió de l’FMI, que augura un augment del 4,5%, situant-se per sota del que va tenir l’any anterior.
Moltes d’aquestes previsions han estat influïdes en gran manera per les tensions comercials entre les dues potències mundials, que tot i haver millorat i avançat en les negociacions segueixen avivant les pors de molts inversors.

Categories: General Tags: