Home > General > La guerra comercial mostra la seva millor cara

La guerra comercial mostra la seva millor cara

19/01/2019

Així com el 2018 va estar marcat negativament per la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, sembla que aquest any s’està beneficiant de l’existència d’aquesta disputa i, més en concret, del ressorgiment de l’optimisme en les conversacions entre ambdues potències econòmiques. Així doncs, els índexs de Wall Street dijous ja tenien una tonalitat verdosa, la qual va acabar contagiant els índexs del Vell Continent. En aquest context, el selectiu espanyol avançava i se n’anava de cap de setmana amb els deures fets, tocant els tan ansiejats 9.000 punts. Un dels sectors més beneficiats va ser la banca, que començava a recuperar-se davant d’unes perspectives més prometedores en un suposat acord comercial. La proposta plantejada pels Estats Units, la part més estricta i demandant en aquesta guerra, de retirar algun dels aranzels imposats a la Xina també donava impuls al DAX, selectiu alemany i un dels més sensibles al tema que estem tractant. Així doncs, no ha estat una setmana bona per al Brexit però sí per a les negociacions entre la Xina i els EUA.

Categories: General Tags: