Home > General > Europa té la mirada sobre el Regne Unit

Europa té la mirada sobre el Regne Unit

18/01/2019

Un cop digerida la votació negativa que es va dur a terme al Parlament britànic i la posterior moció de censura que va tirar endavant Jeremy Corbyn, el cap visible de l’oposició al partit de Theresa May, la pilota torna a estar a la teulada de la primera ministra britànica, que haurà de portar a bon port les condicions de la sortida de la Unió Europea. Les possibilitats d’una sortida amigable abans del 29 de març del 2019, data límit, s’estan reduint dia rere dia i cada vegada es preveu més la hipòtesi d’un endarreriment a un any vista de les negociacions. El motiu principal que fa pensar que no s’arribarà a una solució a curt termini té relació amb els tractats sobre la frontera entre Irlanda del Nord i Irlanda, que posarien en dubte el famós acord del Divendres Sant, pel qual es va establir un estatus especial entre ambdues zones. La solució coneguda com a backstop, que evitaria una divisió de l’illa irlandesa amb controls o infraestructures físiques a la frontera i mantindria Irlanda del Nord dins la unió duanera i del mercat únic, no ha acabat de convèncer els implicats. Les opcions d’un possible nou referèndum al Regne Unit cada vegada es van desinflant amb més força i la via d’unes negociacions a llarg termini estan prenent més prota­gonisme.

Categories: General Tags: