Home > General > S’acaba el 2018!

S’acaba el 2018!

29/12/2018

Els mercats es mouen molt, ha tornat la volatilitat i com hem dit en reiterades vegades torna segurament per quedar-se. D’aquest 2018 volem destacar que ha estat un any difícil i un any amb pràcticament cap refugi per a l’inversor. Les causes no són ni els resultats corporatius de les empreses, ni les dades macroeconòmiques, ja que aquestes han estat relativament favorables. Una de les principals causes ha estat la boira geopolítica que s’ha generat als mercats. Si haguéssim de fer un rànquing, al capdavant posaríem el president Trump intentant reorganitzar el comerç mundial i aportant moltes incerteses al mercat: us recordo que el principal enemic de les borses és la incertesa. Destaquem el Brexit, el populisme a Italià, les manifestacions a França, tensions amb els saudites i Turquia, entre altres. Com diuen a França: “Pas mal!” En tot cas esperem que aquesta boira es pugui veure pel retrovisor i que els fonamentals i una major estabilitat tornin als mercats. Us desitgem una bona entrada d’any: molta salut i il·lusions per a l’any vinent.

Categories: General Tags: