Home > General > Solució a la perifèria europea

Solució a la perifèria europea

02/06/2018

El focus d’atenció d’aquesta setmana era el context geopolític de la perifèria europea. Finalment, en la darrera jornada de cotització setmanal, tant Espanya com Italià semblaven sortir endavant de les seves respectives situacions polítiques i permetia així als selectius de renda variable ressorgir d’una tendència força baixista. L’IBEX-35 aconseguia tancar per sobre dels 9.600 punts amb un repunt superior a l’1,5%. Per altra banda, el selectiu italià també tancava repuntant per sobre de l’1%. Un dels sectors especialment beneficiats el dia d’ahir era el sector bancari. La guerra comercial iniciada per Donald Trump tampoc es podia obviar. A les mesures preses aquesta setmana pel president dels EUA ja han respost el Canada i Mèxic. Ambdós països anunciaven la imposició d’aranzels a productes importats de l’Amèrica del nord. Aquesta situació posa en perill l’acord del Nafta, que és més a prop que mai de la seva fi.

Categories: General Tags: