Home > General > Trump mou el petroli

Trump mou el petroli

10/05/2018

La gran notícia de la jornada era ni més ni menys que la ruptura de l’acord nuclear dels EUA amb l’Iran. Les sancions que Donald Trump pretén aplicar tindrien un impacte important en les exportacions de cru del tercer major productor de l’OPEP. Per tant, la conseqüència directa d’aquesta decisió es plasmava en el preu del petroli, que es disparava marcant mà­xims del 2014. Tot i això, els mercats europeus no s’espantaven per la inestabilitat creada i obrien amb lleugers repunts que aguantarien fins a tancament de la sessió. L’IBEX-35 acumulava un rendiment anual superior a l’1,5% mentre que el DAX alemany canviava de signe quant als rendiments acumulats (que passaven de negatius a positius). Amb el focus als EUA, Wall Street també s’aixecava amb suaus repunts des de bon inici. En aquest context, l’euro-dòlar es mantenia estable, en 1,185 euros per cada dòlar.

Categories: General Tags: