Home > General > La Xina i la Fed

La Xina i la Fed

22/03/2018

En espera de la compareixença de Jerome Powell al capdavant de la Reserva Federal dels EUA (Fed), la darrera sessió de cotització a Europa mostrava lleugeres correccions. Un dels catalitzadors d’aquest mal comportament era una publicació d’un dels diaris més reconeguts mundialment. The Wall Street Journal anticipava que la Xina està preparant represàlies com a resposta als aranzels imposats per Donald Trump. Realment, el poder de la Xina no és menyspreable. El país més poblat del món és també un dels majors posseïdors de deute dels Estats Units. A part, la seva dependència davant Amèrica del nord no és excessiva. La Xina només exporta el 2% d’acer als EUA. Per altra banda, a tancament europeu, l’expectativa sobre una nova pujada de tipus per part de la Fed anava in crescendo.

Categories: General Tags: