Home > General > Moviments a Itàlia

Moviments a Itàlia

07/03/2018

En les eleccions a Itàlia, tal  com s’esperava, cap gran bloc va guanyar la majoria de seients necesaris per a governar. No obstant això, no s’esperava tant vot per als partits populistes/euroescèptics: el Movimient 5 Estrelles rebia 31% versus el 27%-28% esperat, i la Lliga del Nord un 18% versus el 14% esperat. Sembla complicat formar govern, menys en el cas que la Lliga i l’M5E decideixin unir forces, cosa que de moment es descarta (a més, seria força negatiu per als mercats). En tot cas, aquests moviments descrits són els que van fer dimitir Matteo Renzi, president del Partit Demòcrata. Quant a la renda variable europea, en la darrera sessió de cotització els mercats registraven comportaments plans, mentre que, a l’altra banda de l’Atlàntic, Wall Street mantenia lleugeres reta-llades.

Categories: General Tags: