Home > General > Política europea

Política europea

06/03/2018

Diumenge era un dia mogut pel que fa a la política de la zona euro. En primer lloc, el partit socialdemòcrata alemany definitivament avalava la formació de gran coalició amb el partit de Merkel. A part, en les eleccions a Itàlia, els partits més tradicionals tornen a ser castigats i les opcions de govern es complicaven tal com ja descomptaven els mercats. En aquest context, tot i que la prima de risc italiana no registrava grans canvis, el mercat de renda variable del país, el FTSE MIB, era dels més castigats a Europa. A més, els mercats internacionals seguien amb nerviosisme la possible reforma de Trump. El president nord-americà amenaçava amb l’aplicació d’aranzels sobre l’acer i l’alumini. De fet, també es comentava una possible aplicació d’aranzels als EUA en la importació de vehicles europeus.

Categories: General Tags: