Home > General > Tancament del 2017, inici del 2018

Tancament del 2017, inici del 2018

03/01/2018

La jornada d’ahir destacava per ser la primera sessió del 2018. Quant al 2017, ha estat un any en què la major part d’economies han mostrat fortalesa, així com els resultats corporatius sorprenien majoritàriament a l’alça. Per tant, com a conseqüència veiem com els rendiments dels mercats han estat (en general) força positius. L’índex de referència mundial, el MSCI World, marcava un +20,11%. A Europa, l’Eurostoxx-50 se situava en un +6,49%, i als EUA, l’S&P-500 registrava un +19,42%. De cara a aquest any haurem d’estar atents als canvis en política monetària del BCE, que podria retirar progressivament els estímuls, i la Fed, amb Powell al capdavant, que podria apujar els tipus d’interès fins a quatre cops (segons el consens). En l’àmbit polític cal vigilar el Brexit, les eleccions italianes i la formació de govern a Alemanya.

Categories: General Tags: