Home > General > El Brexit empeny la lliura cap avall

El Brexit empeny la lliura cap avall

24/08/2017

Aquest dimecres la lliura esterlina queia al seu nivell més baix des d’octubre del 2009. En relació a la moneda europea, es situava per sota de l’1,09, perjudicada per la incertesa sobre el Brexit. Des del plebiscit, la divisa britànica ha sofert una pèrdua de valor d’un 15%. Els principals selectius europeus presentaven lleugers descensos que contrastaven amb el rendiment positiu de l’anterior dimarts. El Dow Jones seguia la mateixa estela i obria amb modestes retallades del voltant del 0,3%, així com l’S&P 500. Del primer índex, el sector més perjudicat a tancament europeu era el del consum discrecional, mostrant un 1% a la baixa. Sense deixar de banda els Estats Units, ahir també es publicava una dada interessant: la venda de cases noves al país nord-americà que queia un 9,4% durant el mes de juliol i es quedava en un ritme anual de 571.000 unitats, el nivell més baix en set mesos.

Categories: General Tags: